Intohimona juoksu

Miksi juoksu?

Kirjoittanut on tammikuu 14, 2013 in Juoksu with Ei kommentteja

Olen aina urheillut; joinain kausina enemmän ja joinain vähemmän. Olen elämäni aikana harrastanut mm. jalkapalloa, tennistä ja squashia. Kaikki näistä ovat hienoja lajeja, mutta niiden kautta en ole päässyt lähellekään sitä tunnetta mikä minulla on juostessa. Mikään ei vastaa sitä, kun saavutat Runner’s high-tilan eli euforisen tilan, missä sinusta tuntuu että pystyt juoksemaan vaikka kuinka pitkään ja mikään ei pysty pysäyttämään sinua!

Ennen kuin aloitin vakavasti otettavan juoksuharrastuksen, lenkin juokseminen ei todellakaan ollut aina mikään erityisen mukava kokemus. Suurin haaste oli aina saada ne juoksukengät jalkaan ja lähteä ulos juoksemaan. Mutta kun pääsin lenkille, juokseminen alkoi tuntua pikku hiljaa paremmalta ja paremmalta.

Olen kehittynyt juoksussa reilussa parissa vuodessa erittäin paljon. Isoimpia motivaattoreita minulle juoksijana on oma kehitys. Asetin tälle vuodelle tavoitteeksi, että juoksen puolimaratonin alle puoleentoista tuntiin ja 10 km alle 40 minuuttiin. Saavutin molemmat tavoitteet alkuvuodesta. Juoksin syksyllä Tallinnan Maratonin puolikkaan aikaan 1:24:30, mikä on ennätykseni tällä hetkellä. En uskonut itsekään, että pysytyn tuohon tulokseen.

Jari Rantamaratonilla

Kuva Espoo Rantamaratonin puolikkaalta 2012

Olen osallistunut vain puolimaratoneille ja kympeille, mutta en ole vielä juossut kokopitkää maratonia. Aion juosta ensimmäisen maratonini ensi keväänä Rotterdamissa. Reitti Rotterdamissa on nopea, joten yritän päästä niin lähelle maagista kolmen tunnin rajaa kuin mahdollista.

Kirjoitan tässä blogissa matkastani ensimmäiselle kokopitkälle maratonille, yleisesti juoksuharrastuksestani, juoksutapahtumista, hyvinvoinnista ja kaikesta mikä liippaa läheltä. Otan vastaan myös aihetoivomuksia!

Lähtekää juoksemaan!

– Jari

Tags: , ,

About the Author

About the Author: .

Tilaa uutiskirje

Jos pidit artikkelista, tilaa MyNextRun uutiskirje! Lisää tietoa juoksusta ja juoksutapahtumista.

Subscribe via RSS Feed
Top